Hvis du ikke opdaterer dit CMS, kan det koste dig dyrt - Bærnholdt
Get in touch
Contact us
Company information

Bærnholdt Digital ApS

Ferdinand Office Hotel

Rahbeks Allé 21

1801 Frederiksberg C, Denmark

CVR: 43691996

LEGAL STUFF
Contact us
Company information

Bærnholdt Digital ApS

Ferdinand Office Hotel

Rahbeks Allé 21

1801 Frederiksberg C, Denmark

CVR: 43691996

Article: June 9th, 2020

Hvis du ikke opdaterer dit CMS, kan det koste dig dyrt

Scroll to explore

I Bærnholdt Creative Digital Agency ser vi ofte eksempler på webshops og hjemmesider, der ikke er blevet opdateret ofte nok. Det kan der være mange årsager til, men tit handler det om, at man ikke helt ved, hvordan man skal gøre, eller hvorfor det er relevant for ens egen hjemmeside. I dette blogpost kan du derfor læse de vigtigste grunde til at få opdateret dit CMS med jævne mellemrum, hvis du vil sikre en sund og velfungerende hjemmeside.

WordPress er ikke mere krævende end andet CMS, når det kommer til opdateringer

Det gælder for alle open-source-systemer, at de skal holdes opdaterede for at have optimal performance og sikkerheden i orden. Pga. sin store udbredelse er særligt WordPress et oplagt mål for mange hackere. Men når det er sagt, så er jævnlige opdateringer relevante for alle open-source-systemer, og ikke kun WordPress, selvom det er dét, mange ofte hører.

Luk sikkerhedshuller og undgå hackere

En udbredt misforståelse er, at du som indehaver af en lille hjemmeside ikke er i risiko for at blive ramt af et hackerangreb. Men faktisk er det sjældent i hackerens primære interesse at gå efter dine data og fortrolige informationer, som ofte kan være nogle af de mest sårbare elementer set fra hjemmesidens indehavers perspektiv.

Oftest er hackere mere interesserede i at få fingrene i dit site, så de kan bruge hosting-miljøet til at sende spam og for at kunne angribe og tage kontrol over andre servere.

Tit finder de frem til skrøbelige sites ved hjælp af automatiserede systemer (kaldet “bots”), der er skræddersyet til formålet.

Disse bots scanner løbende alle hjemmesider igennem og leder efter kendte sårbarheder i fx uopdaterede open-source-systemer og plugins. Når en bot har fundet en svaghed, bryder den ind og giver sin ejermand adgang til din hjemmeside.

Ved jævnligt at prikke din webudvikler på skulderen og bede ham eller hende om at opdatere CMS og plugins minimerer du risikoen for, at der opstår sikkerhedshuller, der gør din hjemmeside sårbar over for hackere. Mange hjemmesideejere har faste aftaler med et webbureau, hvor man i et givent interval kan få tjekket og opdateret sin hjemmeside. Hvis du ikke selv har tid til at undersøge, hvad der skal opdateres, tilbyder vi hos Bærnholdt Creative Digital Agency også en række løsninger. Kontakt os her for mere information.

Er din hjemmeside hacket, kan det få negative konsekvenser for SEO

Har hackerne først fundet vej ind gennem sikkerhedshuller via plugins på din hjemmeside og har taget kontrol over serveren, er der mulighed for at placere ondsindede scripts (også kaldet “malware”) på hjemmesiden. Via disse scripts forsøger hackere at inficere dine besøgende med virus og sende enorme mængde spam ud.

Det har en rigtig skadelige indvirkning på den bedømmelse, din hjemmeside får i søgemaskiner såsom Google, og du risikerer at miste din placering, og dine besøgende risikerer at få vist en advarsel, når de besøger din hjemmeside eller fuldstændigt blive blokeret.

God performance er lig med gladere besøgende

I forbindelse med SEO er det også vigtigt for søgemaskinerne at kunne måle, at brugerne bliver længe på din hjemmeside. En af de største årsager til, at brugerne forlader din hjemmeside hurtigt, er når der går for lang tid, før den side, de har klikket ind på, er indlæst.

Faktisk vil 40% af dine besøgende klikke væk fra din hjemmeside, hvis den ikke er indlæst inden for tre sekunder. For webshops gælder, at 79% af alle købere er mindre tilbøjelige til at købe noget på din hjemmeside en anden gang, når de har været utilfredse med hjemmesidens performance (Daniel An, Pat Meenan: 2016). For som internetbrugere er de fleste utålmodige og vil hurtigere forfalde til at finde det, de søger efter andre steder.

Det er tit små, tekniske justeringer, der skal til, for at gøre din hjemmeside hurtigere og performe bedre, og det er vigtigt, at dit CMS og dets plugins er opdaterede, for at de kører optimalt. Det kan gøre en stor forskel for dine brugere og bounce rate, som netop har en betydning, når det kommer til at holde din SEO i top.

Hvor ofte skal man gøre det?

For mange hjemmesider er det tilstrækkeligt at opdatere en gang i kvartalet. En mere præcis vurdering afhænger af, hvilket tema og hvilke plugins man har brugt til at bygge sin hjemmeside. Hvis man har brugt et meget udbredt tema, vil interessen i at finde sikkerhedshuller også være større, og der vil være hyppigere brug for opdateringer. Derudover afhænger det også af, hvilken risikoprofil hjemmesiden i øvrigt har.

Kan jeg selv identificere, hvad der skal opdateres?

Der findes masser af udmærkede guides til, hvordan du holder din hjemmeside opdateret selv. Men med alle CMS-systemer er det vigtigt at tjekke, om pluginnet er understøttet af selve din CMS-udbyder, eller om det er lavet af en tredjepart. Eksempelvis vil det i tilfælde af WordPress-hjemmesider oftest være således, at der er en masse plugins, og opdateringen af dém ligger ikke nødvendigvis inden for WordPress’ banehalvdel. Tit er det nemlig slet ikke WordPress selv, der har lavet dem, og derfor kan de ikke tage ansvar for dem.

Hvis du har brug for hjælp til at få opdateret din hjemmeside, kan du tage fat i os her, tager vi gerne en uforpligtende snak med dig.

Get in touch